De eerste Zen Cirel is een feit!

Gepubliceerd op 3 februari 2024 om 08:10

Afgelopen donderdag was de eerste Zen Cirkel en als ik eerlijk ben, ik vond het best spannend. Dit was voor mij de aller eerste keer en ik ben dankbaar voor de fijne groep die er was. Voor mij is dit iets wat ik al heel lang wil doen maar het kwam er steeds niet van. Ik had in mijn hoofd genoeg redenen om het niet te doen. Mijn brein vond het maar niets deze veranderingen.


Ook tijdens het proces naar de dag toe heb ik regelmatig te maken gehad met oude overtuigingen die mij vooral naar beneden haalde. Het is een pad waar ik al heel mijn leven met vallen en opstaan tegen aan en door heen loop. Het zijn de hardnekkige patronen die ontstaan zijn in mijn jeugd. Vooral het jarenlange pesten op de basis school en voortgezet onderwijs hebben hierin een grote rol gespeeld.


Ik heb gelukkig niet bij de pakken neer gezeten en heb bijna 10 jaar actief aan mijzelf gewerkt om weer met beide benen op de grond te staan en vertrouwen te krijgen in wie ik ben als persoon maar ook in de mensen om mij heen. Nog tot op de dag van vandaag komt dit thema van afwijzing terug in mijn dagelijks leven. Nu heeft het tegenwoordig niet meer zo'n grote invloed en ben ik bezig met diepere lagen van fijn afstemming om nog meer in mijn eigen kracht te komen staan. Ik ben me bewust van mijn gedachten en gevoelens en waar ze vandaan komen.


Mijn baan als operationeel inkoper is inmiddels veilig en vertrouwt ik ben nu na 2 jaar goed geworteld en geland in het bedrijf en het echte uitbouwen komt nu aan bod. Ik merk nu ik weer met iets nieuws begonnen ben ik weer van vooraf aan dat vertrouwen mag overwinnen. Veiligheid is de basis voor alles wat je doet en het creëert rust in het hoofd. Het is een leerzaam proces waar ik in ben beland. Na de eerste les van afgelopen donderdag zou mijn brein het liefst hard weg willen lopen en zeggen ja doei hier heb ik allemaal geen zin in. Dit kun je niet, laat maar zitten, waarom gaan we dit doen, je hebt je vergist, bla bla bla. Herken je dat?


Maar hier trap ik dus niet meer in en ga ik luisteren naar wat ik werkelijk wil door de aandacht naar binnen te richten en gehoor te geven aan mijn hart en te voelen met mijn onderbuik wat mijn werkelijk verlangen is. Geen gemakkelijke reis maar na al die keren dat ik ben afgehaakt en mijzelf naar beneden hebt gehaald is het nu tijd om ja te zeggen tegen mij zelf en voor team Daisy de te kiezen.


Ik ben zo dankbaar voor de interesse en support van mijn collega's, familie, vrienden en kennissen. Het helpt en ondersteund mij in dit mooie proces en geeft mij de moed en kracht om mijn passie om te zetten naar reality.


Geef nooit op en volg je hart want je kunt alleen maar spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt.


Mocht jij het fijn vinden om wekelijks met andere te mediteren dan zie ik je graag bij de Zen Cirkel in Gemert elke donderdag avond. Voor meer informatie neem een kijkje op de website of stuur een pb. www.liefdevolleverbinding.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.